6 Aralık 2008 Cumartesi

Adet periyodu hangi durumlarda düzensiz sayılır?

22 ila 35 gün arasında adet görmek normal olarak kabul edilmelidir. 1 aya mahsus olarak bu sürenin uzaması veya kısalmasını hemen adet düzensizliği olarak kavramamak gerekir.

3.5.4 ay üst üste tekrarlayan nitelikte düzensiz

normal doğum

kanamaların olması adet düzensizliği olarak adlandırılabilir. Tabii 3-4 ay adet görmezseniz başka bir patoloji olup olmadığından emin olmak için mutlaka jinekoloğunuza başvurmalısınız.

Düzensizlik tekrarlayıcı nitelik gösteriyorsa da mutlaka adet düzeninden sorumlu olan hormonlara bakılmalıdır. Çok sık adet görülmesi kadar çok uzun süreli aralıklarla da adet görülmesi adet gün, ilk adet de düzensiz olarak kabul edilmelidir.

Düzensizlik uzadıysa doktorunuza başvurun

1 aya mahsus olmak üzere daha öncesinde var olan siklus düzeninden farklı bir düzende adet görmek âdet düzensizliği demek değildir. Yaşanılacak, yaşanılan streslere bağlı adet sancısı, olarak da düzen kısa bir süreli olarak bozulabilir.

Ama tekrarlayıcı nitelik taşıyorsa, 4-5 ay süreyle bu düzensizlik devam ediyorsa, ara kanamalar başlamışsa, bu düzensiz kanamalara çok az kanama veya çok fazla kanama da eşlik ediyorsa mutlaka jinekoloğa başvurulmalı.

görme nedir dönemi resimleri adet düzensizliği

Hiç yorum yok: